CHRIS & ADAM CARROLL – GOOD FARMER

We hebben weer een musicerend echtpaar gevonden om aan ons al vrij lange lijstje ‘man-en-vrouw’-muzikanten toe te voegen. Deze keer gaat het over de Texaanse singer-songwriter Adam Carroll die samen met zijn sinds 2013 echtgenote Chris een tien songs tellende plaat heeft opgenomen. “Good Farmer” heet dit folk- en Americana-liedjes bevattende werkstuk. Adam zingt en speelt op akoestische gitaar en mandoline, terwijl Chris ook zingt en op elektrische gitaren en mondharmonica speelt.

Producer van het album is niemand minder dan de legendarische Lloyd Maines die ook allerlei gesmaakte instrumentale bijdragen aflevert op ukulele, mandoline, gitaren, pedal steel en basgitaar. Verder horen we ook Dennis Ludiker van de band ‘Asleep At The Wheel’ die op fiddle meespeelt. De albumtiteltrack “Good Farmer” krijgt u van ons mee op de video in een live gebrachte versie, maar we willen meteen meegeven dat er nog heel wat ander mooi werk te horen valt op deze plaat.

Als ware folktroubadours vertellen Adam en Chris Carroll boeiende en tot de verbeelding sprekende verhalen in songs als “Hi-Fi Love”, “City By The Sea” en “Tough As Nails”. Adam vertelt in ware ‘Townes Van Zandt’-stijl een beklijvend verhaal over een zekere “Louise” en samen met vrouwtje Chris brengt hij met “The Old Wilted Rose” één van de mooiste liedjes op deze plaat.

Wij zijn trouwens ook zeer onder de indruk van het akoestische liefdesliedje “Love You Already” dat Chris Carroll op schitterende wijze zingt met de heerlijke klanken van de pedal steelgitaar van Lloyd Maines in de begeleiding. Daarnaast genoten we van het in duetvorm gebrachte “Ocean Of Peace” en ook het afsluitende nummer “Take Me Away” is een topper. Dat liedje werd al zo’n 20 jaar geleden geschreven door John Evans en Adam Carroll en was in 2005 één van de tracks op “Little Rock”, de weede studioplaat van de Texaanse countryzanger Hayes Carll.

Ter info willen we hier toch ook nog even verwijzen naar onze lovende recensie van “I Walked In Them Shoes”, het soloalbum van Adam Carroll dat we in april 2019 voor ‘Rootstime’ mochten bespreken. Dat hij een heel productieve kerel is bewijst hij nu door deze plaat “Good Farmer” met zijn echtgenote Chris amper vier maanden later op de buitenwereld los te laten. Doe zo verder!

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: Gypsy Shuffler Music

video